Vonatozás, személyszállítás

train-690200_1280Elég sokat vonatozok, a munkámból kifolyólag. Na nem vasutas, kalauz, vagy valami hasonló vagyok, nehogy azt gondold, bár különös bajom nincsen velük, én arra gondolok, hogy ingázom. A munkahelyem, és az otthonunk között.

Egy autónk van, ezen osztozkodunk a párommal. Ez pedig általában nála van, én pedig vonattal közlekedem.

A vonatozás

Már egy ideje vonatozom. Mivel ugyan az a táj, az ember egy darabig nézelődik, olvas, vagy eltölti valamivel azt a fél órát.

Sokszor hallja az ember, hogy a mellette, vagy éppen a mögötte ülők miről beszélgetnek. Érdekes, hogy az embereket mennyire nem zavarja sokszor, hogy a másik ember esetleg hallja azt amiről beszélnek. Én még nagyon telefonálni sem szeretek, hiszen nagyon senkinek semmi köze hozzá, hogy miről beszélek. Mások mindent megbeszélnek menet közben. A főzéstől, a kirándulásig, a személyszállítást, vásárlást, ruhavételt, hogy a cipő hol nyom, még a fehérnemű vásárt is.

Néha az is előfordul, hogy árusok jönnek mennek menet közben, és árulnak minden félét. Gondolom már mindenki találkozott olyan árussal, aki a kis kocsit húzza, és zoknit, ágyneműt kínál. Na az egyik alkalommal fehérneműt akart rám sózni az illető. Győztem elzavarni, hogy hagyjon már, engem nem érdekel az ajánlata. Nagyon erőszakosak tudnak lenni.

Vonat vagy autó

A bejárásomat a cég 86%-ban megtéríti. Bérletem van, így könnyen jövök megyek. Igaz a vonathoz vagyok kötve, de csak néha van kisebb nagyobb fennakadás. A téli időszak rossz, amikor esetleg a vonat késik, és várni kell. De ezt leszámítva, jók ezek a vonatok.

Kényelmesek, tágasak, nem olyanok, mint a régi kis piroska, vagy kék vonatok, kényelmetlenek. Mindegy, hogy kint esetleg mínusz van, bent fűtenek rendesen, és nem fázni, de ugyanakkor nagy előnye, hogy ha kint 30 fok van, bent megy a légkondi, és nincs a vonaton olyan meleg.

Ezeken a modern vonatokon már arra is figyelnek, hogy az ember ideje drága,, és lehet szeretné az utazási időt hasznosan tölteni. Mit tesznek ennek érdekében? Gondolom, már utaztál te is ilyen vonaton. Ezeken van elérhető wifi hálózat azért, hogy kényelmesebbé, élvezhetőbbé tegyék az utazást. Ez nagyon praktikus, hiszen én is kis szoktam használni, még azt a fél órát is. Ha nincs különösebb dolgom, akkor böngészek, nézelődök a neten, de persze olyan is előfordult, hogy levelet írtam, vagy céges dolgot intéztem. Persze aki hosszabb utat tesz meg a vonattal, neki biztosan sokkal fontosabb, hogy mennyi kényelmet nyújt.

Az emberek

Hát sokszor tényleg csak nézek, hogy milyen emberek vannak, és imádkozom, hogy nehogy mellém akarjanak ülni. Persze előfordult már, ilyenkor igyekszem leplezni a kiakadásomat.

De vannak helyzetek, mikor az ember nem tudja. Ilyen az, amikor valaki büdös. Azért nyáron, sokkal jobban oda kell figyelni a higiéniánkra, de sokan nem veszik ezt figyelembe. Ha valaki pedig büdös, akkor elég nehéz megmaradni mellette.

A kamaszok hangoskodása, az ki szokott akasztani. Én nem tudom, miért ilyenek. Mi is voltunk kamaszok, de nem ilyenek. Azért ha egy felnőtt ránk szólt, akkor nem mertünk vissza szólni neki. Most pedig? Ha valaki szólni mer valamiért, ki vannak akadva. A hangos zene hallgatás is ilyen. Ezt sem fogom soha megérteni. Miért kell hangosan úgy hallgatni, hogy mindenki hallja? Zsebben, vagy kézben rázzák a telefont, és úgy mennek. Hét senki nem kíváncsi más zenéjére, ha zenét szeretnék hallgatni, majd tudom, hogy én milyet szeretnék.

Azért vannak napok amikor úgy érzem, hogy jobb lenne egy autó, és a sok aznapi hülyét kikerülni. Aztán eszembe jut, hogy ez van, és csak egy autónk van, de remélem egyszer lesz lehetőségünk egy másikat is vásárolni.