Utazás élmények

A nyáron, több helyen is voltunk pár napot, de a legtöbb időt a nyaralónkban töltöttem. Ez kis vidéki parasztház. Nagyon szépen fel lett újítva anno, és megmaradtak azok az előnyei, amik a hagyományos vályog vagy vegyes, vastag falazatú házaknak vannak.

A legnagyobb kánikulában is tartottak egy elviselhető belső hőmérsékletet a vastag falak. Jó volt délután, a majdnem negyven fokból bemenni, pihenni a hűvös szobába. Sok ilyen felújított, régi parasztház van a faluban, a legtöbbet külföldiek vették meg. Minden évben ideutaznak, akár több hónapra is.

A házhoz tartozik egy nyári konyha is. Az a tipikus, kis kocka alakú épület, amit főzésre használtak, illetve a nap nagy részét itt is töltötték. Ma is itt szoktunk főzni. A gáztűzhely gázpalackról üzemel, ezt otthon nem szoktam meg, és nem figyeltem oda, hogy ki ne fogyjon a palack. Egyszer neki akartam állni egy finom lecsónak, azonban észrevettem, hogy kifogyott a gáz. Nem is tudtam, hol lehetne kicserélni, rákerestem a neten, hátha találok valami ötletet. Találtam is egy tökéletes, nagyon kényelmes megoldást. Egy cég azzal foglalkozik, hogy házhoz szállítanak mindenféle gázpalackot. Nagyon jól jött, pont olyan PB gázpalackot is cserélnek, mint amilyen nekem kellett. Csak arra kell figyelni, hogy ugyanakkora méretűt kérjünk.

A linkelt oldalon, még visszahívást is lehet tőlük kérni. Kiváló ez az egész szolgáltatás, hiszen akik valamilyen gázpalackot használnak, akár csak főzéshez, akár munkához, azokkal könnyen előfordulhat, hogy pont akkor fogy ki, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Velem is így esett, egy jó lecsót szerettem volna készíteni ebédre, de rájöttem, hogy gáz van, mert kifogyott a gázpalack. Szerencsére nem estem kétségbe és rendeltem ettől a cégtől. Mi sem egyszerűbb, minthogy nekem ki sem kell mozdulni, házhoz szállítják a gázpalackot. Az oldalukon láttam, hogy rengeteg féle palackkal foglalkoznak. Motorikus gáz is van, targoncák működtetéséhez például.

Az ilyen szolgáltatások egyre elterjedtebbek a mai világban. Nem csak azért, mert kényelmesebben szeretünk élni, hanem időtakarékossági szempontból is megéri házhozszállítást kérni. Sokszor nem várt szituációk is elő tudnak állni, amikor nagyon hasznos igénybe venni hasonló megoldásokat. A PB gázpalack, pedig, ha nem figyelünk oda, egyszer csak kiürül, és félbe kell hagyni a főzést. Érdemes mindig ellenőrizni, ha már érezzük, hogy kevés van benne, előre megtudjuk rendelni, konkrét időpontot egyeztetve, hogy mikorra hozzák ki. Ez így nagyon kényelmes megoldás, nem kell nekünk szállítani a gázpalackot.