Sport babakocsival a lecsófesztiválon

A lecsófesztiválok igazán gyerek és családbarát rendezvények. A fesztivál főszereplője ugyan kétségkívül a lecsó, azért akadnak más árusok is, illetve fellépők a színpadon. Zenés, táncos műsorokkal szórakoztatják a nagyérdeműt a fellépők, és nem egy gyerekprogram is helyet kap a repertoárban. Természetesen nem csak a színpadot lepik el a gyermekeknek szóló programok, vannak pónilovak, ugrálóvár, néha még kisvasút is. Egy lecsófesztivál nem is igazi lecsófesztivál a visítozó gyerekek nélkül.

Ebből kifolyólag rengetegen érkezek babakocsival. A lecsófesztiválok nem pont arról híresek, hogy kibetonozott helyeken vannak megtartva, sokkal inkább parkokban, valami természetközelibb helyen igyekeznek megrendezni a szervezők. Éppen ezért néha mókás nézni, ahogyan a sok friss szülő hozza a gyerekeket, elakadnak a terepen, mert a babakocsi nem bírja.

Pontosan az ilyesmikre lett kitalálva a sport babakocsi. Ezek nem akadnak el olyan könnyen, sokkal strapabíróbbak, mert a sportülésben eleve egy sokkal nagyobb gyerkőc ücsörög, hiszen ezek az ülések fél éves kortól egészen 5 éves korig kényelemmel használhatók. Nem is értem, miért nem vesznek ilyen babakocsit, miért szenvednek a komolytalan, szedett vetett kínai vackokkal. Mindenesetre néha mókás nézni, ahogyan egy anyuka az egyik kezében a gyereket, a másikban pedig a babakocsit cipeli végig a fesztivál területén.

Eleinte azt gondoltam, talán drága, azért nem vesznek ilyen babakocsit, de nem. teljesen normális, átlagos áron kaphatók. A második tippem az volt, hogy nehéz lehet beszerezni egy jobbfajtát belőle, de nem, ezzel is mellé lőttem. Van ugyanis a Babaverda áruház, ahol a sport babakocsi beszerzése egyszerűbb és gyorsabb, mint megfőzni egy finom lecsót. Ugyanis ennek a babakocsik értékesítésével foglalkozó áruháznak van webshopja, amiben egy kis tájékozódás és pár kattintás után már a kosarunkban is van a prémium minőségű sport babakocsi, és az ingyenes házhozszállításnak köszönhetően pár nap múlva már mehetünk is vele, akár a lecsófesztiválra is. Az emberek szeretik megnehezíteni a dolgukat, vagy csak nem gondolják és tervezik meg elég alaposan a vásárlásaikat, így fordulhat elő, hogy nem a megfelelő helyen veszik meg a babakocsijukat, és nem is olyat választanak, ami hosszútávon jó lenne a számukra. Pedig egy minőségi sport babakocsi igazán nagy kincs lehet egy kisgyerekes édesanyának.