Pizza futár állás, motoros hátizsák

Már régóta nem találtam munkát magamnak. Számos helyre beadtam az önéletrajzomat, de nem igazén kellettem senkinek.

Kis közösség a szülőhelyem. Mindenki ismer mindenkit, és kevés a munkalehetőség. Szerencsére, a Balaton part nincs messze, tőlünk csak 20 kilométerre, így ha itt nem is, de ott talán találok munkát. A nyári szezon közeledtével, sok helyre keresnek alkalmazottat. Ha máskorra nem is, de legalább a nyári szezonra találok munkát, akkor az már jó lenne, a többit meg majd meglátjuk idővel.

A munkalehetőségek

Ha a Balatonról beszélünk, akkor a vendéglátás jut mindenkinek az eszébe. Így is van, ez a valós, így az, akinek ilyen szakirányú pizza-767221_640végzettsége van, az igen csak jól jár, mert biztosan talál munkát magának. Nekem ez híján igen csak nehéz dolgom volt, de persze nem adtam fel, munkát akartam.

Még vizi biciklisnek is jelentkeztem. Lehet, hogy mókásan hangzik, de ha más nem lett volna, és oda felvesznek, még azt is bevállaltam volna. Persze azért találtam ennél jobb lehetőséget is szerencsére.

Jelentkeztem egy pizzériába is, ami nemrég nyitott ki, és pizza futárt kerestek. Ez nekem való munka lenne gondoltam is magamban. Elmotorozgatnék egész nap, ahová csak kell. Igaz, motorom nincsen, de azt az étterem adna egyet, viszont van egy szuper motoros hátizsákom, ami nagyon menő.

Persze nem egyedül jelentkeztem a munkára, így nem volt biztos, hogy én kapom meg az állást. Persze nem is volt akkora szerencsém, mert pár nap múlva telefonáltak, hogy nem engem választottak, hanem egy másik srácot. na gondoltam is magamban, nem az én formám, pedig már mindent elterveztem, és olyan jó lett volna.

Hát más lehetőségem nem volt, mint jelentkeztem mégis vizi bicikli kölcsönzőbe. Na ide felvettek, nem jelentett gondot. Persze a csajok jól mutattak a parton, de a 30 fokos napsütés, annyira nem hiányzott, és az idő is olyan lassan telt, hogy azt hittem sokszor megöl az unalom. Beszélni sem volt nagyon kihez, mivel egyedül voltam, a kevés forgalom miatt. Ez a kölcsönző elég félreeső helyen volt, egy kemping mellett, így ha az üres volt, akkor senki nem nézett felém.

Mégis futár leszek

Két hét kánikula után egyik alakalommal csörgött a telefonom, és a pizzériából telefonáltak, hogy be tudnék e ugrani egy elbeszélgetésre. Persze igent mondtam, hogy másnap bemegyek este. A munkahelyemen nem szóltam a főnöknek, pont azért, hogy nehogy még ezt is elveszítsem, vagy híre menjen, hogy munkát keresek, de nem akartam a parton megöregedni.

Másnap este be is mentem az étterembe, ahová azért hívtak, hogy mégis kellenék, mert a másik srác nem bizonyult megfelelő futárnak, és elég sok gond is volt vele. Mind a közlekedést illetően, mint pedig a kiszállítást. Így ha nekem is megfelel, felvennének próbaidőre, aztán ha mind a kettőnknek megfelel a munka, akkor állandóra is, a szezonra.

Persze igent akartam mondani, de mondtam, hogy nem hagyhatom ott a munkámat egyik napról a másikra, nem lenne fer a főnökömmel szemben. Igaz ennek a hírnek annyira nem örült a leendő góré, de becsülte bennem azt, hogy ilyen vagyok, így megbeszéltük, hogy a hétvégén még maradok, aztán hétfőtől kezdhetek.

Remélem jó lesz a futár munka, és azért keresni is fogok vele egy keveset. Ha többet nem is nyerek vele, mint hogy kerestem, és hogy degeszre tömhetem a hasamat egy csomó pizzával, már nyertem.