Nyaralás tervezése, közben nyelviskolát keresek Budapesten

Úgy döntöttünk a csajokkal a főiskola 3. évének az elején, hogy év égén elmegyünk közösen Olaszországba nyaralni. Miután mind a hárman facérok vagyunk, így ennek semmi akadálya nincsen.

A gyűjtögetés

Mind a hárman dolgozunk a főiskola mellett. Persze nem a nyaralás miatt, hanem azért, hogy a kiadásokat fedezni tudjuk. A főiskola elég költséges mulattság. A szüleim némi anyagi támogatást tudnak nyújtani, de nem várhatom el tőlük, hogy minden hónapban tízezreket adjanak nekem, hiszen nekik is élniük kell, és van még egy húgom is, aki iskolába jár. Soha nem jelentett gondot az, hogy dolgozni kellett. Az első évben, egy étterem láncolatnál dolgoztam, azt annyira nem szerettem, mert egy kizsákmányoló munka, de persze csináltam, amíg nem találtam jobbat. Most egy ideje, szerencsésen bekerültem egy helyre, ahol fordításokat csinálok. Ezt akkor készítem el, amikor nekem van kedvem, nem vagyok napi időhöz kötve, csak határidőre legyek vele készen.

Mindig is szerettem a nyelveket. Már középiskolába 2 nyelvet tanultam angolt, és németet.

Újabb nyelvtanulás

students-702090_1280A nyaralás miatt tervezem azt, hogy újabb nyelvet tanulok.  Már régóta gondoltam arra hogy megtanuljam, a szerelmesek nyelvét. Kamasz koromban emlékszem, mg szerelmes is voltam egy olasz srácba. Minden évben jöttek vissza nyaralni, én meg kézzel, lábbal mutogattam neki. Nagyon ciki volt, és olyan jó lett volna érteni, amit mond, de akkor még az angol sem ment annyira. Na akkor  határoztam el, ha egyszer lesz lehetőségem rá, biztosan meg fogom tanulni ezt a nyelvet. Most találtam is, egy jó budapesti nyelviskolát, akiknél már az egyik ismerősöm tanult, és azt mondta, hogy nagyon jó volt, így gondoltam megnézem náluk a nyelvtanfolyamokat.

Az utazásunk is erre ösztönöz. Soha nem láttam még a tengerpartot. El sem tudom képzelni, hogy milyen lesz egy hét Olaszország, tenger, az olasz fiú, napozás…annyira várom már. Ha megtanulom a nyelvet, legalább annyira, hogy megértsem, hogy egy pincér mit mond, vagy egy taxissal tudjak beszélgetni, vagy csak alapdolgokat mire megyünk, akkor már nyert ügyünk lesz, legalább egyikünk beszéli majd a nyelvet.

A spórolás

Amin csak tudtam, spóroltam, félretettem. A csajokkal egy közös lakást bérelünk, Budapesten. Most hogy valóra váljon a nyaralásunk, mindenki össze húzta a nadrág szíjat. Nem rendeltünk kajákat, hanem inkább magunk csináltunk valamit, valami egyszerűt. Tényleg mindenen spóroltunk.

Szerencsére, mind a hármuk pénze összejött, és költőpénzre is maradt. Persze nem kell nagy lábon élnünk kint, de szerintem pont elég lesz.

Már nagyon várom, hogy a tengerparton napozzunk, a forró homokot, napsütést, mindent.

Remélem, hogy sikerül egy kicsit le is barnulnom, igazán rám férne egy kis szín. Ha nem tévedek, ez lesz eddigi életem egyik legnagyobb kalandja. Repülő, tengerpart, Olaszország, ez mind egyszerre!