Mit keres egy gyermek laptop a fehérvári Lecsófőző Vigasságon?

A férjemmel Budapesten lakunk, de minden szeptember elején leutazunk a szülővárosomba, Székesfehérvárra a lecsófesztiválra a kislányunkkal, Mirával együtt. Nem szoktunk nevezni a főzőversenyre, csak végigsétálunk a lezárt utcán a sok versenyző csapat és illatfelhő között, megkóstoljuk az ismerősök lecsóját, megnézzük a koncerteket és kürtőskalácsot eszünk, aztán meglátogatjuk a szüleimet.

Mirának nyár végén van a szülinapja és az idei ajándéka egy rózsaszín gyermek laptop volt, amire már nagyon régóta fájt a foga. Nagyon szereti is, minden nap játszik rajta valamit. A jatekwebshop.eu-ról rendeltük, mert már régebben is rendeltünk innen játékot és nagyon elégedettek vagyunk vele. A rendelt termék 1-3 munkanapon belül kiszállításra kerül és lehet rendelni házhoz is vagy GLS csomagpontra. A Barionnal való bankkártyás fizetést választottam múltkor, és most sem tettem másképp.

Ez a játékosan tanuló gyermek laptop gyönyörű pink színben pompázik, de kapható kék színben is. 50 darab funkció érhető el rajta, amelyek megadják a gyerekeknek a játszva tanulás lehetőségét. A kijelző 80×40 centiméteres, kitűnően betölti a funkcióit. A billentyűzet, a szoftver és a beszéd magyar nyelvű. A zenei vénával rendelkező gyerekeknek 60 darab dallam áll rendelkezésére a zenélő funkció keretein belül a beépített hangszóró megszólaltatásával. A hangerő tetszés szerint állítható.

Nagyon előnyös, hogy van a gyermek laptopon idő- és óratanulási funkció, ugyanis Mirának ezzel még gondjai vannak. Betűket, számokat és szavakat és matematikát is lehet tanulni a játék segítségével, valamint a karakterek leírását és kimondását is lehet gyakorolni. A helyesírás is könnyedén fejleszthető a szókereső és helyesírás-gyakorló program segítségével. Még ébresztő, időzítő és stopper is található a gépen.

Ha csupán kikapcsolódásra vágyik a gyerek, akkor 18 féle játék közül válogathat. Ezek közé tartozik a pároztatós memóriajáték és az egyéb memóriafejlesztő játékok, készségfejlesztő játékok és az építő játékok.

Mirának nagyon jól jött ez a gyermek laptop, persze nem egész nap játszik vele, de sokat fejlődött a helyesírása és többet matekozik is, mióta megvan a játék. Az ő elmondása szerint így sokkal szórakoztatóbb, mint a nyers házi feladatokat megírni a füzetbe. Természetesen azokat is rendesen elvégzi, a laptop csak egy plusz gyakorlási lehetőség. A memóriajátékok is nagyon hasznosak amellett, hogy igazán szórakoztatóak.

Mira születésnapja után egy héttel, egy szombati napon került megrendezésre a fehérvári Lecsófőző Vigasság, amire szokásunkhoz híven ismét leutaztunk. Mira persze közölte, hogy egy tapodtat sem mozdul a laptopja nélkül. Először nem akartuk, de végül mégis megengedtük neki, hogy magával hozza, végül is mi baj származhat belőle, majd hozza a kis hátizsákjában.

Tele volt a főzőverseny miatt az autók elől elzárt utca vidám főzőcskéző emberekkel, a távolból hallatszott az ideiglenesen felállított színpadról az éppen játszó egyik zenekar koncertje. Ahogy bandukoltunk a főzők között az út közepén, elértünk egy asztalhoz, ahol ismerős csapat vagdosta épp a paprikát és a paradicsomot. Régi jó barátaink, úgyhogy odamentünk hozzájuk beszélgetni.

Mira is szeret főzni, ezért felajánlotta, hogy segít zöldséget szeletelni. A kis táskáját a gyermek laptoppal együtt letette a szék mellé a földre, figyelmeztettem, hogy ne hagyja ott. Nagyon ügyesen vágta a paprikákat, pár éve már megengedjük neki a késhasználatot, mert nagyon óvatosan, pontosan tud vágni vele, soha nem sérült meg tőle.

Amikor minden zöldség és hozzávaló a bográcsba került, elköszöntünk és indultunk tovább. A következő utcasarkon állt egy kürtőskalácsos bódé, ahova be is tértünk egy kis finomságért. Ahogy megkaptuk a kalácsokat, egyszer csak megjelent mellettünk lihegve az imént hátrahagyott barátnőm, kezében Mira táskájával, benne a laptoppal. Hát mégis sikerült otthagyni! A barátnőm mondta, hogy halálra rémültek, amikor valami egyszer csak elkezdett zenélni az asztal alatt, majd látták, hogy a kislányom ott hagyta a táskát, és nyilvánvalóan valami játék zenélt benne. Nagyon megköszöntük, hogy utánunk hozta és meg is mutattuk neki a táska tartalmát. Igazán hasznosnak és ötletesnek tartotta ő is ezt a játékot, így elmondtuk neki, hogy hol rendeltük, hadd vehessen ő is a csemetéjének. Ezután Mira kapott egy kisebb fejmosást, hogy jobban figyeljen a dolgaira.

A lecsófőző verseny után még megnéztünk egy koncertet, majd elmentünk a szüleimhez. Mira persze nekik is eldicsekedett az új gyermek laptopjával és egyenként megmutogatta a nagyszülőknek a játékait és funkcióit.