Mielőtt nyaralni mennék, az autósbolt felé vettem az irányt

Amikor arra gondolok, hogy elmegyek nyaralni, vagy csak szeretnék elutazni valahova, az első dolog, amin agyalni kezdek, hogy mivel menjek majd. Nyílván a kiválasztott úti céltól is függ, hogy éppen az ember milyen eszközt választ az utazásra. Őszintén szólva, én nem szeretek repülővel utazni, de sokszor be kell látnom, hogy ez a legkönnyebb és legegyszerűbb megoldás. Nem szívesen vezetnék, mondjuk két napig egy másik országba, csak azért, mert a repülés nem a legkedvencebb időtöltésem. Ellenben a pár órás autókázással semmi gondom nincsen.  Főleg akkor, ha van társaság is és a többiekkel kellemesen eltöltjük az időt a kocsiban.

Minden évben tervezünk legalább negyed évente a barátaimmal egy-egy kirándulást, amikor egy-egy hétvégét együtt töltünk és kikapcsolódunk, feltöltődünk energiával. Mivel mindannyian sokat dolgozunk, nehéz a hétköznapokban olyan időpontot találni egy találkozás erejéig, amikor mindenki egyszerre ráér. Nem azt mondom ezzel, hogy lehetetlen, de sokszor okoz gondot számunkra az idő hiánya. Éppen ezért, amikor már érezzük, hogy na, most már kellene egy kis kikapcsolódás, akkor elkezdjük megszervezni a hétvégi kiruccanásunkat. Előfordul olyan is, hogy kicsivel tovább maradunk valahol, tehát nem csak egy hétvégére maradunk ott, hanem még plusz pár napot. Persze ezt előre megtervezzük. Amikor tudjuk, hogy olyan helyre megyünk, amit még nem láttunk és szeretnénk megismerni a helyet, akkor több napra is tervezünk, így a munkát is úgy intézzük.

Van, amikor kirándulni és túrázni megyünk, vagy éppen csak lógatjuk a lábunkat és nem csinálunk semmit, csak pihenünk. Mikor mihez van éppen kedvünk. Az elmúlt időszakban nem is nagyon mentünk külföldre, mert nem tudtuk a munkahelyünkön úgy megoldani a dolgokat, hogy több napra elmenjünk. Mindenkinél pont akkor volt a legnagyobb hajrá a munkahelyén, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy a mostani alkalommal végre beiktatunk egy külföldi utat is, már a szabadságolást is mindenki elintézte magának.

Persze azt megint nem sikerült még kitalálnunk, hogy hova menjünk. Legalább egy hete már rágom mindenki fülét, hogy dobjuk a közösbe az ötleteket, és beszéljük meg, hogy mi legyen, mert lassan itt a kitűzött dátumunk, és még mindig nincs semmi leszervezve. Nem szeretem, amikor a dolgok ilyen lassan mennek, és nem jutunk egyről a kettőre. Általában mindig én vagyok az, aki túlaggódja az ilyen dolgokat. Pedig szerintem tök jó érzés, amikor minden szépen előre le van fixálva és nem kell már semmit intézkedni. Olyan is előfordult már, hogy mindannyian lusták voltunk bármit is leszervezni, azt hitte mindenki, hogy majd a másik megold mindent. Aztán végül semmi nem lett belőle, úgyhogy előtte pár nappal gyorsan kitaláltuk, hogy mi legyen. Elmentünk egy kisebb faluba, ahol egy faházikóban laktunk. Sütögettünk az udvaron, élveztük a csendet. Egyik délelőtt bicikliztünk ott a környéken, aztán tábortüzet raktunk este és jót beszélgettünk. Végül is nagyon jó alakult az a kiruccanás, úgyhogy úgy döntöttem, hogy nem aggódom túl a szervezést. Majd lesz, ahogy lesz. Az biztos, hogy nagyon messzire nem szeretnék menni, mert akkor tényleg repülőre kell ülnöm már megint, én pedig jelenleg nagyon nem szeretnék.

A gond viszont az, hogy tönkre ment az autóm, így most az enyémmel nem tudunk majd utazni, ha végül az autó mellett döntünk. Bár személy szerint én az autót preferálom leginkább az utazásainkhoz, gyakran megyünk autóval nyaralni. Most azonban valaki másnak az autójával kell mennünk, ha egyáltalán autóval megyünk. De előtte mindig át kell gondolni, hogy mi éri meg a legjobban. Most már elég kedvezményes áron lehet repülőjegyeket venni különböző városokba. Egyelőre ezeket sem nézegetem, mert nem beszéltük meg azt sem, milyen programot szeretnénk. Vízpart mellé menni, esetleg kirándulni, vagy csak pihenni egy csöndes kis helyen. Szívem szerint én most mindegyiket csinálnám egyszerre, de ennyi időnk nem lesz, ráadásul nem is létezik ilyen hely szerintem, ahol mindent megtalálnánk egy helyen. De rábízom a többiekre, idáig mindig én gondolkoztam ezen.

Viszont ez az autós történet pont nem a legjobb alkalommal jött. Bár szerintem egy tönkrement autó sosem jelent jót, úgyhogy igazából mindegy is, mikor történt volna ez, hiszen akkor is meg kellene csináltatnom, ha két héttel ezelőtt történt volna ez az incidens. Inkább az zavar, hogy a szerelő azt mondta, hogy hosszú folyamat lesz a javítása, és mivel sok munkája van, nem tudja megígérni, hogy hamar készen lesz. Amivel nem lenne gond, mert annyira nem sürgős, csak hát az egész nyaralás alatt ezen fogok aggodalmaskodni, hogy egyáltalán meg lehet-e szerelni, mennyibe fog kerülni, meddig kell majd várnom és hasonlók.

Azt mondta amúgy az autószerelő is, hogy gyorsítsuk fel a folyamatot, könnyítsem meg a saját életem is és szerezzek be néhány terméket az autó szereléséhez. Az autósbolt, amit ajánlott nagyon megtetszett. Először megnéztem az interneten a weboldalukat és nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy itt a közelben is van egy boltjuk, így nem kell olyan sokat utaznom majd a tömegközlekedéssel. Megnéztem, hogy miket lehet náluk kapni, mi a kínálat, és találtam különböző termékeket az autó ápolásához és karbantartásához, úgyhogy úgy gondoltam, hogy abból is beraktározok, mert ha kész lesz az autó, biztos, hogy ki kell tisztítanom az egész autót. Elmentem hát az autósboltba, és minden megvettem, amit kellett és másnap elvittem a szerelőnek, ezzel megkönnyítve az ő dolgát is, mivel annyi dolga van, ketté kellett volna szakadnia, hogy végre odáig eljusson, hogy elmenjen oda. Úgyhogy most itt tartok. Tönkrement az autóm, hetekig még várnom kell, hogy kész legyen a javítása, és még a nyaralásunk sincs leszervezve.