Mekkora útra tervezz, ha csak egy férfi bőr válltáskád van?

hogy mi kell egy útra, még csak egy dolog, de aztán annak megfelelő méretű táskát találni néha maga a kínszenvedés. Biztos te is érezted már azt a kínt, amikor egy kicsi táskába nem tudtál mindent belegyömöszölni, és ekkor két lehetőséggel szembesültél:

  • vagy lecseréled a táskád egy fölöslegesen nagyra;
  • vagy kidobsz valamit, amit egyébként magaddal akartál vinni (egy vastagabb könyvet, egy tartalék pólót, stb.)

Én az a típus vagyok, aki szeret minél kisebb csomaggal elindulni. A gurulós bőrönd elő se kerül a szekrényből, amíg nem beszélünk legalább 1 hétnél hosszabb nyaralásról. A rekordom: 3 nap egy övtáskával.

Egy hetes nyári kirándulásokra általában egyetlen válltáskával szoktam nekivágni, hiszen abba minden belefér, ami pedig nem, azt még tudom hozni kézben, vagy legrosszabb esetben egy szatyorban. Van egy kifejezetten erre kinevezett táskám, illetve csak volt, mert a múlt nyáron elszakadt a szíja. Mivel már amúgy is eléggé le volt amortizálódva, ezért nem akartam megjavíttatni, hanem inkább egy újat kerestem.

Megvettem a tökéletes táskát

Egy férfi válltáskával szemben vannak bizonyos elvárásaim: legyen bőrből, hogy elegáns legyen, és egyben strapabíró, férjen el benne lehetőleg minél több dolog, és persze legyen praktikus. A különböző zsebek és egyéb kis rejtett zugok nekem határozottan fontosak, hiszen rengeteg apró tárgyat viszek magammal nap, mint nap, a szemcsepptől kezdve a kötelező tartalék golyóstollig.

Ki is néztem magamnak a Bagboxnál egy férfi bőr válltáskát, és azonnal meg is rendeltem, mert úgy láttam, hogy tökételesen megfelel a nem éppen kevés igényemnek. Miután megjött, eleinte csak a szürke hétköznapokhoz használtam. A papírjaim mellett minden tökéletesen elfért benne, ráadásul a szíj se vágott bele annyira a vállamba, mint a gyengébb minőségű darabok szoktak.

Aztán jött az igazi próba

Nyár elején minden évben elmegyünk a haverokkal egy hétre túrázni. 1 hét az nálam még mindig nem követel meg egy nagyobb bőröndöt, úgyhogy a feladat férfi bőr válltáska teletömése volt.

Mondom a receptet:

Egy hét nyáron az nagyjából 3 pólót jelent + azt, ami épp rajtad van. Mivel a nap nagy részét a strandon töltöd, póló nélkül, ebben benne van már a tartalék is. Kell egy papucs, de ezt én egy szandállal oldom meg, ami szintén eleve a lábamon van, úgyhogy ezzel a táskát nem terhelem. Alsónadrágból 6 darab, összegöngyölve és „élére” állítva tökéletesen elfér, zokniból 0db (szandálban vagyok, ahhoz pedig nem veszek fel ilyet). A ruhát ezzel letudtuk. Nekem van még egy félliteres flakon vizem, egy könyvem, egy telefontöltőm, és persze a fürdőnadrág, és kész is vagyunk. Minden más beszerezhető a helyszínen is, ha nagyon nagy szükség van rá.

És hogyan vizsgázott le a Bagboxtól rendelt táska?

Egyszerűen tökéletes volt. Gyakorlatilag tele volt tömve, de nem olyan szinten, hogy ne tudjak mindent elérni belőle, amire csak éppen szükségem volt, és ami a legjobb: mivel bőrből van, nem látszik annyira „kövérnek”, amikor telepakolod. Hordozni kényelmes volt, ráadásul a kinézete ellenére sem volt túl elegáns egy strandos környezethez.

Ha tehát férfiként 1 hétre tervezel nyaralni menni, akkor egy férfi bőr válltáska bőven elegendő lehet az útra, persze csak akkor, ha képes vagy ennyire kevésből meglenni. Ha terveztünk volna egy nagyobb túrát is a strandon heverészésen kívül, akkor valószínűleg én is egy sporttáskával mentem volna, ahogy a haverjaim. Viszont azzal meg az lett volna a problémám, hogy egy csomó hely üresen maradt volna benne, de ez már az én őrültségemhez tartozik.

Hogyan válassz te válltáskát

A Bagbox oldalán elég nagy választék fog eléd tárulni, úgyhogy először magadban kell tisztáznod azt, hogy pontosan mit keresel. Ha öltönyös fickó vagy, aki rengeteget jár üzleti megbeszélésekre, akkor válassz elegánsabb darabot, ami színében és stílusában is megy a ruházatodhoz, máskülönben nagyon rosszul fogsz kinézni. Ha viszont a fél életedet a fák között töltöd, akkor valamilyen sportosabb darabot keress, amin az út pora, be a faágak karcolásai nem látszódnak meg annyira.

Ha olyan vagy, mint én, aki az élet minden területén ugyanazt a táskát akarja a vállára vetni, akkor pedig keress valamit a kettő között. Én megtaláltam a tökéleteset, és biztos vagyok benne, hogy még évekig nem kell majd újat vennem.