Ha nem tudsz dönteni, egy jó magánnyomozó segít neked!

Az országon belül, szint minden fontosabb útvonalon vannak buszjárataim. Természetesen nem jelenthetem ki, hogy az én cégem az emberek kedvence, hiszen nagyon sok más társaság is van, olcsóbban, drágábbak, minőségibbek és ócskábbak, de az biztos, hogy van annyi utasom, hogy fen tudom tartani a cégemet országos szintén, és azért az már nem semmi!

Emellett azonban, évek óta motoszkál benne egy gondolat. Mi lenne, ha nyaranta az egyszerű távolságbuszi szolgáltatásokon kívül valami újat is hoznak a piacra. Valami olyasmire gondoltam, hogy szerződést kötök egy szállodalánc tulajdonosával, és akik az én buszaimmal utaznak egy adott településre nyaralni, azok kedvezményt kaphatnak a szállásból. Vagy akár fordítva is: ha megszállnak az adott szállodában, a nyár folyamán kedvezményesen utazhatnak a buszaimmal. Igazából erről közösen akartam dönteni a szállodatulajdonossal, de azt viszont nem tudtam eldönteni, hogy ki legyen az illető. Két olyan személyt is találtam, akinek országszerte több turistaközpontban és nyaralásra alkalmas helyszíneken van szállodája. Emellett mindkettőjükről elmondható, hogy teljesen helyi cégről van szó, semmi köze külföldi befektetőkhöz, valamint mindkettőnek olyan szállodai vannak, ahol a szobák egyszerű halandók számára is megfizethetők. Egyszerűen nem tudtam dönteni, hogy kettőjük közül melyiket keressem fel, és mivel nem akartam a véletlenre bízni a dolgot, magánnyomozó szolgáltatások után néztem.

Rátaláltam egy pesti magánnyomozói iroda oldalára, akiről már egyszer hallottam valami jót, szóval eldöntöttem, hogy őket fogom felkérni a két környezettanulmány elvégzésére. Egyszerűen kíváncsi voltam, hogy a két szállodalánc tulajdonos közül ki az, aki megbízhatóbb, ki hogyan viselkedik családi és munkakörnyezetében, milyen kapcsolatkörrel rendelkezik és van-e büntetett előélete.

Felvettem e-mailen a kapcsolatot az irodával, majd egy közösen megegyezett időpontban elmentem hozzájuk. Először adtak nekem néhány nyugodt percet, hogy áttanulmányozzam az adatbiztonsági és adatkezelési szabályzatot, majd írásban nyilatkoztam, hogy mindkettőt elolvastam és tudomásul vettem. Mielőtt azonban az ügyet ténylegesen részleteztem volna, ki kellett tölteném még egy papírt, amellyel hozzájárulok a személyes adatok általuk történő megismeréséhez és kezeléséhez. A legjobb mindebben az volt, hogy a weboldalukon ez a folyamat előre le volt írva, így nem idegeskedtem, hogy ezekkel a papírokkal töltjük az időt. Eleve úgy készültem, hogy sokáig fog tartani a beszélgetés és hogy papírmunkával fog indulni az egész.

Ezután következett a java a beszélgetésnek. Elmeséltem az terveimet, hogy mit szeretnék, ehhez mire van szükségem, miket akarok megtudni az adott illetőkről és hogy mi a célom mindezzel. A magánnyomozó közben nagyon sokat kérdezett, hogy biztosan teljesen tisztában legyen és mindent megértésen abból, amit én szeretnék, pontosan úgy, ahogy én szeretném. Aztán elmesélte nekem, hogy milyen releváns ismert törvények és szakmai elvek alapján tudja majd elvégezni ezt a munkáját.

Ezután következett a munkával kapcsolatos pontos részletek megbeszélése: az árak, munkadíjak és előrelátható más költségek, valamint a határidő megegyezése. Minden sikerült a lehető legjobban leegyeztetnünk, szóval meg is kötöttük a szerződést és elindult a folyamat.

Egy hónapig tartott a nyomozás. Ennyit ítélt meg előre a magánnyomozó és ennyi valóban elég is volt neki, hogy mindkét félről kellő információt szerezzen. Örülök, hogy felbéreltem őt, mivel máris kiderült az egyik szállodalánc tulajdonosról, hogy már többször volt peres ügye, s habár mindegyiket sikerült megnyernie, mindegyik az üzlettársai becsapásához kapcsolódott. Így hát könnyedén sikerült dönteni, hogy ki a megfelelő ember számomra. Holnap megyek hozzá megbeszélésre, Remélem minden jól fog elsülni.