Egy kellemes utazás, napelem pályázat

Sokat vagyok úton, a munkámból adódóan Sokszor mondja is anyám, hogy miért nem keresek magamnak valami nőies munkát, és mi van, ha egyszer találkozom egy olyan emberrel, aki nem lesz annyira szimpatikus? De szerencsére ilyen még nem fordult elő. Te jártál már úgy, hogy a munkád során találkoztál nemkívánatos személlyel?

A munkahelyi ártalmak

Azt gondolom minden munkának megvannak a maga veszélyei, egyik sem kivétel ez alól. Hogy miért? Vegyünk pár egyszerű szakmát, és a vele járó felmerülő bajokat. Mi történhet egy szakáccsal? Tegyük fel a kérdést? Persze vele semmi, hiszen egész nap egy konyhában van, védett helyen. Igen ám, de abba is bele gondoltunk már, hogy ő ha leforrázza magát, akkor mekkora mennyiséggel teszi ezt meg? Nem egy hétköznapi háziasszonyi mennyiséggel. De ugyan ez a felállás van egy építő iparban, vagy bármelyik másik ágazatban is Mindegyik szakmának megvannak a hátrányai.

Mi a fontos
Azt gondolom, a legfontosabb mind ezek ellenére, hogy mindenki szeresse azt, amit csinál. Nem az a fontos, hogy ki mit mond, hogy mennyire neki való az a szakma, hanem az, hogy ő szeresse csinálni azt a munkakört. Neked ilyen munkád van?abendstimmung-1555595_640

Azt hiszem az én anyám is jobban örült volna, ha valami nőies szakot választok magamnak. Mondjuk ülök egy varrógép mellett, vagy egy eladóként a boltban, de engem ez nem boldogított volna. Ehelyett mit választottam: Építészeti szakra mentem…

Ma egy magas építészettel foglalkozó cégnél dolgozom. Elég összetett, mert minden féle munkát végzünk. Felújítás, építkezés, de még napelem pályázattal is foglalkozunk. Jelenleg ez a részleg az én munkám. Ez miatt vagyok sokat úton is, és ezért félt anyám, hogy nehogy történjen valami az utakon, vagy adott helyen.

A tavasztól őszig tartó időszak nem gond, hiszen jó idő van, sokszor öröm az utazás. Azért valahol hálás is vagyok neki, hogy nem az van hogy ülök egy irodában egész évben, és a négy falat bámulom. Szeretem hogy sok felé járok, és sok olyan helyre eljutok, ahova másképpen lehetőségem sem lenne.