Egy igazán finom lecsó

Nincs is jobb a nyárnak annak az időszakánál, mikor a kert elkezdi ontani a jól megérdemelt gyümölcseit. Persze manapság már egyre kevesebben művelnek kertet, valahogy elvannak az emberek kényelmesedve.

A kert gondozásavegetables-573961_640

Igaz, hogy nekem még nincs kertem, de el sem tudom képzelni, hogy milyen lesz majd akkor, ha lesz, de az biztos, hogy én nem fogom magamat hagyni, hogy lebeszéljenek róla.

Addig is, hogy gyakorlatom legyen benne, hogy mit és hogyan kell csinálnom, a nagymamám segítségét kapom. Neked volt kitől megtanulni, hogy mit hogyan kell csinálni?

Azért akár milyen öreg is a mama, hiszen majd 70 éves, még most is van neki konyha kertje. Persze már nem akkora, mint régen, hiszen ő sem bírja, és apám szokott segíteni neki az ásásnál, de azon kívül ő gondozza.

A kert adta lehetőségek

Mindig van neki minden féle zöldsége, uborka, paprika, paradicsom, és persze nem is egy gyümölcsfája. Még nem ettem a nagyi sárgabarack lekvárjánál jobbat be kell hogy valljam. Még anyámé sincs olyan finom, mint az övé. Igaz a mondás, miszerint ahány ház, annyi szokás, mindenki másképpen csinálja.

Számos dolgot készít magának el télre is, befőz minden félét. Nem csak a lekvárja páratlan, hanem a lecsója is. Kicsit erősre csinálja, de épp hogy csak csípjen, pikáns legyen.

Igyekszek inden féle hasznos dolgot elsajátítani tőle, hogy ha majd nekem lesz saját kertem, akkor tudjam megfelelően gondozni.