Az utazásokon készült képeken bátran tudok mosolyogni, mivel megtaláltam a legjobb fogorvost Budapesten

Imádok utazni. Sosem voltam egy otthonülő típus, mióta az eszemet tudom alig tudtam megülni a fenekemen, ha volt egy kis szabadidőm mindig késztetést éreztem arra, hogy kimozduljak valamerre. Mióta mondjuk úgy felnőttem-legalábbis a korom szerint fel kellett volna-nyilván több lehetőségem akad ennek a hóbortomnak hódolni, már ami az anyagi részét illeti a dolognak. Sajnos a szabadságként kiadott napok száma is erősen határt szab az efféle vágyaimnak, az a pár hét nem sokra elég. Az utazás nem olcsó mulatság, persze nagyon jó last minute utazásokat lehet kifogni, ezzel sokat lehet spórolni. Én úgy ösztönzöm magam például, hogy mindig kitűzök magam elé egy célt, hogy hová szeretnék legközelebb eljutni, és kiragasztatom a képét a hűtőre, az irodai számítógépen beállítom háttérnek, így könnyebben meg tudom húzni azt a bizonyos nadrágszíjat. Spórolni sok mindenen lehet, de vannak dolgok, amiken nem ajánlatos.

Ha az egészségünkről van szó, az nyilván nem egy olyan terület, amin érdemes. Én kimondottan a megelőzés híve vagyok, egész évben igyekszem odafigyelni, hogy elegendő vitamint juttassak a szervezetembe, mivel aktívan sportolok, kifejezetten nagy hangsúlyt fektetek a magnézium és a kalcium bevitelre is. Ez utóbbi a fogaknak is nagyon fontos, én pedig mások szerint mániákusan vigyázok a fogaimra. Szerintem nincs ezzel baj, de mivel ebből a szempontból nem túl jó géneket örököltem, igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy minél tovább épségben meg tudjam őrizni őket. Nagyon sok időbe telt, míg sikerült egy jó fogorvost találnom Budapesten, miután vidékről felköltöztem. Nyilván az ár is meghatározó szempont, de az igazi szakértelmet meg kell fizetni, ez vitathatatlan. Mikor elkezdtem keresgélni rá kellett jönnöm, hogy rengeteg a fogorvos Budapesten, nem lesz könnyű megtalálni azt, aki minden szempontból megfelel majd. Fontos, hogy rá tudjuk bízni magunkat mindenféle félelem nélkül, és ne rettegve üljünk abban a bizonyos székben. Ha hosszabb utazást tervezek, előtte mindig elmegyek egy fogászati kontrollra, nehogy a pihenés alkalmával valamilyen kellemetlen meglepetés érjen, mert egy fájó foggal képtelenség lenne élvezni az utat, ugyanis teljes mértékben rányomja a bélyegét az egészre. Sajnos már volt olyan, hogy egy városlátogatás alkalmával durrant be a fogam, így ezt az élményt nem szeretném többször átélni. Nézni, ahogy a többiek habzsolják a helyi finomságokat és tradicionális ételeket, én meg maximum a fájdalomcsillapítót kapkodom.

Mióta azonban rátaláltam a megfelelő fogorvosra, ilyen problémáim nincsenek. Rendszeresen járok kontrollra, ezzel egybekötve pedig minden alkalommal elvégzi a szájhigiéniás kezelés keretein belül a fogkő eltávolítást és a polírozást is, amitől még szebbnek hatnak a fogaim. És persze az sem mindegy, az utazásokon készült fotókon milyen mosoly köszön vissza, fontos, hogy az ember gátlások nélkül, önfeledten tudja élvezni ezeket a pillanatokat.