A nyugodt utazás kulcsa: a lakásbiztosítás

Férjemmel imádunk utazni. Ha tehetjük, havi egyszer legalább igyekszünk összehozni egy kisebb kiruccanást, de gyakran előfordul, hogy egy-egy különlegesebb úti cél esetében több hétre is elutazunk. Ezen a nyáron épp New York van terítéken, és mivel mindkettőnk régi álma, hogy felfedezzük a várost, két hétnél előbb nem is akarunk visszatérni.

Persze nem olcsó egy ilyen nyaralás, és mi számítottunk is erre, ezért hónapok óta megy az eszeveszett spórolás. Mostanra sikerült is megtakarítanunk egy tisztességesnek mondható összeget, amiből futja majd szállásra, taxira, éttermekre, múzeumbelépőkre.

A hétvégén anyák napját ünnepeltük férjem családjánál, és mi izgatottan meséltünk a tervezett utazásról. Anyósom aggodalmasan hallgatta, majd közbeszólt: de mi lesz a lakással? Zavartan néztünk össze: hát mi lenne? Rendszeresen utazunk el, még sosem volt probléma. Anyósom szerint azonban csak szerencsénk volt eddig, és ránk zúdította a rémtörténeteket, amelyeket ismerőseitől hallott, akikhez betörtek egy-egy ilyen utazás alatt. Kifigyelik, mikor nem vagyunk itthon, és elvisznek minden mozdíthatót, a rendőrség pedig gyakorlatilag tehetetlen, a legritkább esetekben kapják csak el a tettest. Mi pedig fokozottan ki vagyunk téve egy ilyen szerencsétlenségnek, hiszen a földszinten lakunk és tele van a lakás értékes elektronikával – szeretjük ugyanis az otthoni mozizást.

Ez a beszélgetés bogarat ültetett a fülünkbe, és a hazafele úton elhatároztuk, lakásbiztosítást kötünk. Az anyagiak miatt azonban nem voltunk egyszerű helyzetben, hiszen minden pénzre szükségünk volt az utazáshoz. De lehetséges-e a lakásbiztosítás olcsón?

Aztán egy kollégám ajánlotta a Pannon-Safe lakásbiztosítását, amihez ő igen jutányos áron és kedvező feltételek mellett jutott hozzá. Elmondása szerint volt már rossz tapasztalata biztosítóval, a Pannon-Safe szolgáltatását viszont messzemenően tudja ajánlani, mert nagyon korrekt áron dolgoznak, hiszen a tényleges újjáépítési érték alapján kalkulálják a biztosítási összeget. Ezen kívül borzasztó segítőkészek, ami munkatársam számára egy rossz bojler okozta tűzeset során vált nyilvánvalóvá, amikor a korrekt és gyors ügyintézés sokat segített neki a helyzet kezelésében.

Így kollégám tanácsát követve nemsokára fel is kerestem a Pannon-Safe honlapját, majd felvettem a kapcsolatot ügyintézőjükkel, aki valóban meglehetősen barátságos és szolgálatkész volt. Úgy tűnik, sikerül majd olcsó lakásbiztosítást kötnünk, hogy a megtakarított pénzünket szenvedélyünkre, az utazásra fordíthassuk. Azzal a megkönnyebbült tudattal tettem le a telefont, hogy immár nyugodt szívvel utazhatok el a nyaralásra.